Een kijk in de wijk 2009-2010

Niet iedereen die in een wijk woont, kent die wijk ook goed. Daarom nodigde de gemeente Willebroek een hele tijd geleden alle Willebroekenaars uit om met een fototoestel op pad te gaan naar verrassende en onverwachte taferelen uit hun wijk. De geselecteerde Tisseltse foto's:

 Mia Goelen: Spelen en pret beleven in de Cardijnwijk

Het samenspel van kinderen in een wijk nodigt uit om door het raam te zien en mee te genieten van het spel en de deugnieterij. In de ogen van kinderen is samen spelen het belangrijkste. Het hebben van een verschillende culturele achtergrond speelt hierbij geen enkele rol.

 

Dorpsraad: Samen zingen

Onze jaarlijkse kermis brengt een hele dorpgemeenschap nog eens samen. Mensen kunnen hier samen genieten, samen applaudisseren, samen zingen, samen paraderen, …

Mia Goelen: Elkaar helpen

Samen leven is elkaar een helpende hand aanbieden en op elkaar kunnen steunen.

 

 Klim-Op School: Iedereen kan iets, samen kunnen we alles

Als basisschool in Willebroek zijn wij een leefgroep waarin kinderen van onze gemeente zich zo goed mogelijk ontplooien op alle vlakken. Dit als individu, maar vooral ook in groep. Onze slogan luidt dan ook als volgt: iedereen kan iets, samen kunnen we alles.

Dorpsraad: Samen onder de kerktoren

Onze jaarlijkse kermis brengt een hele dorpgemeenschap nog eens samen. Mensen kunnen hier samen genieten, samen applaudisseren, samen zingen, samen paraderen, …
 
 
 

Gerd Nakielski: De genezing van de wereld

Met deze foto wil ik aantonen dat we de wereld in eigen handen hebben en dat we moeten samenwerken om wat we al bereikt hebben niet zomaar in het water te laten vallen. Om goed te kunnen samenwerken is het belangrijk dat we respect voor elkaar hebben. Daarom moeten we vooroordelen los laten en de andere vanbinnen leren kennen. Als dat volbracht is  kunnen we de handen in elkaar slaan en werken aan een betere toekomst voor de wereld. Het maakt niet of uit of je blank of zwart bent, oud of jong of dat je tattoo’s of piercings hebt. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, namelijk een vrolijke omgeving, dus laten we daar bij deze aan beginnen.