Chiro

13/10/2016 - De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België. Ze bestaat uit een kleine duizend groepen en een regionale en Vlaamse structuur die deze groepen ondersteunt.

De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld.

De Chiro is meer nog dan spel, we zijn een leerschool voor het leven . Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren streven we met hen naar een Chirodroom: een wereld waarin de Chirowaarden graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid centraal staan.

Een chirozondag begint altijd om 14u30, tenzij anders meegedeeld. Alle leden worden verwacht aan onze lokalen, Brielen 11 in Tisselt. Eens iedereen er is, begint de formatie. Iedereen gaat in een vierkant staan, afdeling per afdeling, waarna we allen samen het openingsgebed opzeggen en een openingsspel spelen. Onze chiro is net zoals alle andere chiro's een christelijke jeugdbeweging.

Voor meer informatie over onze Tisseltse Chirowerking kan je terecht op de website en bij de groepsleiding: