Vanaf wereldoorlog I

De Tisseltse geschiedenis vanaf wereldoorlog I

Bedoeling van dit initiatief is niet dat we zelf aan geschiedschrijving gaan doen. Over de geschiedenis van onze gemeente is in de openbare bibliotheken in de buurt (of bij jou thuis in de kast of op de zolder) nog voldoende informatie te vinden, onder andere "Tisselt, geschiedenis en folklore" door Karel De Decker (1958).

Van dezelfde schrijver verscheen in 2008 "Tisselt, dorp met karakter - kroniek van een gemeente waar vlas en vaart in zit". De auteur schreef over zijn geboortedorp een verhaal over de belangrijke maar ook alledaagse dingen die Tisselt hebben gemaakt tot wat het is. Het werd een kroniek die het dagdagelijkse leven verhaalt in het  landelijke Tisselt van weleer en dit tot 1977, het jaar van de fusie met Willebroek. Spijtig genoeg is ook dit recente werk volledig uitverkocht, en heeft de uitgever (gemeente Willebroek) niet de intentie voor een herdruk te zorgen.

Verder zijn er nog een aantal andere werken die geschiedkundige informatie over onze gemeente bevatten en zijn er verschillende boeken met oude foto's en prentkaarten.

De pagina's hieronder gelden als aanvulling op bovenstaande en zijn ter publicatie aan onze site aangeboden, waarvoor dank!